TEXT


Alimente de evitat atunci cand vrem sa dam jos cateva kilograme:

dulciuri, sucuri carbogazoase,prajeli.

De preferat carnea sa o mancam preparata la cuptor sau gratar.

Alegeti o farfurie mai mica atunci cand mancati.

Trebuie sa avem 3 mese pe zi si 2 gustari(fructe).

Atunci cand alegem lactatele este de preferat sa fie pana in 2% grasime.

Carnea sa nu depasesca o palma.

Pestele este foarte bun la cuptor sau pe gratar.

De asemenea este important sa facem si miscare.

Mancarea trebuie sa fie variata, iar mesele sa nu depaseasca necesarul zilnic de calorii.Ne putem folosi de o formula pt a vedea cate calori avem nevoie zilnic.

De preferat sa nu maincam mai mult de 4 felii de paine pe zi.

Necesar sa ne luam necesarul de proteine si carbohidrati.

Diversitatea alimentară presupune un consum moderat din toate grupele de alimente. Este mult mai bine să mâncăm câte puţin din toate, decât să ne privăm total organismul de anumiţi nutrienţi, care se află în anumite alimente. Deşi am putea crede că nu avem nevoie de grăsimi, de carbohidraţi sau de zaharuri, să ştiţi că avem. Corpul nostru are nevoie şi de aceşti nutrienţi pentru a fi într-o formă excelentă, doar că nu în exces şi nu din alimente procesate.

pește- cât palma carne roșie slabă, carne de pasăre- cât jumatate de palmă sau cât un pachet de cărți pâinea- cât podul palmei garnitura (cartofi, orez, paste)- cât pumnul sau cât o minge de tenis grăsimi/unt/uleiuri- un vârf de deget nuci, alune, arahide- o minge de golf leguminoase- un bec hummus- 1 minge de golf fructe proaspete (măr, căpșuni, struguri)- o minge de tenis fructe proaspete (banană)- cât lungimea unui creion 20 cm fructe uscate- 1 minge de golf legume sărace în amidon- nelimitat o prăjitură- cât cutiuța de la ață dentară o felie de tort- cât un pachet de cărți

Aici există o regulă, denumită şi regula farfuriei, care ne spune că o pătrime din farfurie trebuie să conţină alimente bogate în proteine (carne), o pătrime este reprezentată de garnitura de amidonoase (cartofi, orez, paste) şi o jumătate este reprezentată de legumele sărace în amidon (roşii, brocoli, ardei, salată, varză etc.).(Sursa Alexander Florescu)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Despre Post

Dragostea Bunicilor